شامی، یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که در انواع مختلفی تهیه میشود. در این مقاله از سایت آموزش آشپزی ایرانی پخت، به طرز تهیه شامی ساده و خوشمزه میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه شامی
- گوشت چرخ کرده: 500 گرم
- پیاز: 2 عدد متوسط
- سیب زمینی: 2 عدد متوسط
- تخم مرغ: 2 عدد
- آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مراحل تهیه شامی
۱. آماده سازی مواد:
- پیازها را پوست بگیرید و رنده کنید.
- سیب زمینیها را پوست بگیرید و رنده کنید.
- جعفری را ریز خرد کنید.
۲. مخلوط کردن مواد:
- در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ، آرد نخودچی، جعفری خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.
- مواد را به خوبی ورز دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
۳. شکل دادن شامی:
- از مواد به اندازه یک گردو بردارید و در دست خود به شکل دلخواه (گرد، بیضی، …) درآورید.
۴. سرخ کردن شامی:
- در یک تابه مناسب، روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید.
- شامیها را در روغن داغ قرار دهید و هر دو طرف آنها را تا زمانی که طلایی شوند، سرخ کنید.
۵. سرو شامی:
- شامی های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- شامی را میتوانید با نان، برنج، سالاد و ترشی سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه شامی
- برای تهیه شامی خوشمزهتر، از گوشت چرخ کرده تازه و مرغوب استفاده کنید.
- میزان نمک و فلفل را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
- برای جلوگیری از چسبیدن شامی به تابه، از روغن کافی استفاده کنید و حرارت را ملایم نگه دارید.
- میتوانید به مواد شامی، ادویههای دیگری مانند زیره، دارچین یا زنجبیل نیز اضافه کنید.
- برای تنوع، میتوانید داخل شامی را با مواد دیگری مانند پیاز داغ، زرشک یا گردو پر کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله به طور کامل به طرز تهیه شامی، مواد لازم، مراحل تهیه، نکات مهم و فوت و فنهای تهیه آن پرداختیم. همچنین انواع شامی و نحوه سرو آن را نیز بررسی کردیم. با مطالعه این مقاله و رعایت نکات ذکر شده، میتوانید به راحتی با طرز تهیه شامی خانگی خوشمزه آشنا شوید و شامی و با کیفیتی تهیه کنید و از طعم بینظیر آن بهرهمند شوید. اگر علاقه دارید می توانید مقاله طرز تهیه خورش ریواس را مطالعه کنید.