مربای هویج، یک مربای خوشرنگ و خوشمزه است که با طعمی شیرین و کمی تارت، میتواند صبحانه شما را دلچسبتر کند. این مربا علاوه بر طعم خوب، سرشار از ویتامین A و فیبر است و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. در این مقاله در سایت آموزشی ایرانی پخت، قصد داریم طرز تهیه مربای هویج را به شما آموزش دهیم تا بتوانید این مربای خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
- هویج: 1 کیلوگرم (درباره خواص هویج بدانید)
- شکر: 800 گرم
- آب: 2 لیوان
- آب لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری
- هل: چند عدد
- زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
مراحل تهیه یک مربای هویج خوشمزه
۱. آمادهسازی هویج: هویجها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی یا رنده درشت خرد کنید.
۲. پخت هویج: هویج های خرد شده را در قابلمه مناسب بریزید و آب را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار بدید تا هویج ها نرم شوند.
۳. اضافه کردن شکر و ادویهها: پس از نرم شدن هویجها، شکر را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. سپس هل و زعفران دم کرده را به مربا اضافه کنید.
۴. پخت مربا: حرارت را کم کنید و اجازه بدید مربا با حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزد تا آب آن تبخیر شود و مربا قوام بیاید. در طول پخت، مرتباً مربا را هم بزنید تا ته نگیرد.
۵. اضافه کردن آب لیمو: در ۵ دقیقه آخر پخت، آب لیمو ترش را به مربا اضافه کنید تا طعم آن ترش و شیرین شود.
۶. بستهبندی: مربا را در شیشه های تمیز بریزید و در آن را محکم ببندید. مربا را پس از سرد شدن در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مربای هویج
- برای اینکه مربای هویج شما شفاف تر شود، می توانید بعد از پخت، آن را از صافی رد کنید.
- برای طعم بهتر، از پوست پرتقال رنده یا دارچین نیز در مربای هویج استفاده کنید.
- برای اینکه مربا زودتر قوام بیاید، در انتهای پخت، حرارت را بیشتر کنید و مربا را مرتباً هم بزنید.
- برای نگهداری طولانی مدت مربا، بهتر است از شیشه های درب دار استفاده کنید.
نتیجهگیری
مربای هویج یک مربای خوشمزه و سالم است که میتوانید به راحتی در منزل تهیه کنید. با دنبال کردن مقاله طرز تهیه مربای هویج، میتوانید یک مربای خانگی و خوش طعم داشته باشید. لازم به ذکر است، برای اینکه در تهیه مربای هویج به بهترین شکل عمل کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله فوت و فن مربای هویج را مطالعه بفرمایید.