نخود پلو با نخود آبگوشتی یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که طعم بی نظیری دارد. این غذا ترکیبی از برنج ایرانی، گوشت خورشتی، نخود آبگوشتی و ادویههای خوش عطر است که آن را به یک غذای کامل و مغذی تبدیل میکند. در این مقاله در سایت آموزش آشپزی ایرانی پخت قصد داریم طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی را به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید تا یک نخود پلو مجلسی و خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی
- برنج ایرانی: به مقدار دلخواه
- گوشت خورشتی: نیم کیلوگرم
- نخود آبگوشتی: 2 پیمانه
- پیاز: 2 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
- دارچین: نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه نخود پلو
خیس کردن نخود: برای طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی، نخود را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
پختن گوشت: گوشت خورشتی را با پیاز، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس مقداری آب اضافه کنید و بگذارید گوشت به مدت یک ساعت با حرارت کم بپزد.
پختن نخود: نخود خیس خورده را همراه با گوشت در حال پخت بریزید و اجازه دهید تا کاملا پخته شود.
مرحله دوم: تهیه خورشتی
تفت دادن رب گوجه فرنگی: در یک تابه جداگانه، رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
اضافه کردن رب به خورشتی: رب تفت داده شده را به خورشتی اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ خورشتی یکدست شود.
اضافه کردن ادویهها: دارچین و سایر ادویههای مورد علاقه خود را به خورشتی اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله سوم: پخت برنج برای نخود پلو با نخود آبگوشتی
شست و شوی برنج: برنج را خوب بشویید تا آب آن کاملا شفاف شود.
پخت برنج: برنج را در آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: دم کردن نخود پلو
ته دیگ: کف قابلمه را روغن بمالید و یک لایه ته دیگ دلخواه (مانند سیب زمینی یا نان) قرار دهید.
چینش لایهها: یک لایه برنج، یک لایه خورشتی و یک لایه نخود را به صورت لایه لایه در قابلمه بچینید.
دم کردن: روی قابلمه دمکنی بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت کم دم بگذارید.
مرحله پنجم: سرو نخود پلو
نخود پلو را در ظرف مورد نظر بکشید و با پیاز داغ، زعفران و کشک سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی
- برای طعم بهتر، میتوانید از گوشت گوسفند استفاده کنید.
- برای تهیه یک نخود پلو مجلسیتر، میتوانید از زعفران بیشتری استفاده کنید.
- اگر دوست دارید نخود پلو شما رویه طلایی داشته باشد، میتوانید کمی زعفران دم کرده را روی برنج بپاشید.
- برای تزیین نخود پلو میتوانید از کشمش، زرشک و بادام استفاده کنید.
نتیجه گیری
با دنبال کردن مراحل این مقاله، شما میتوانید طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی را یاد بگیرید و از آن استفاده کنید. این غذا به دلیل طعم لذیذ و عطر دلنشینش، یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است. امیدواریم این دستور پخت برای شما مفید واقع شود.